Vad ingår i en solcellsanläggning?

När du ska installera solenergi är det viktigt att du väljer en solcellsanläggning som är rätt dimensionerad för din fastighet för bäst lönsamhet. Här får du veta mer om vad som ingår i en solcellsanläggning och hur du går tillväga för att erhålla vår hjälp för ditt solcellsprojekt.

När du vill göra en investering i solceller så finns det färdiga paket att köpa där allt som du behöver ingår. Det innebär att alla delar som ingår i paketet är kompatibla och väl anpassade för att du ska få ut maximal effekt av solcellsanläggningen. Det finns flera olika paket att välja mellan beroende på hur stor solcellsanläggning du vill installera. När du vill få rådgivning kring solceller kan du kontakta oss på Rensolenergi som är specialister på solceller. Vi kan bistå dig hela vägen, från projektering och val av solcellsanläggning till installationen.

 

Välja rätt solcellsanläggning

När du ska installera solceller behöver du först bestämma vilken effekt du vill ha på din solcellsanläggning. Du bör installera en solcellsanläggning som kan producera minst 50 procent av din fastighets energiförbrukning. Om din fastighet förbrukar cirka 20 000 kWh per år bör du välja en solcellsanläggning på 10 kW, vilket klarar av att producera cirka 10 000 kWh varje år, beroende på var i Sverige din fastighet är belägen. Det innebär att du kan själv kan producera cirka 50 procent av den elektricitet som din fastighet använder.

 

Vilka delar ingår i ett solcellspaket?

När du köper ett komplett solcellspaket så ingår solcellspaneler som fångar upp solenergi och omvandlar det till elektricitet, kablage för att seriekoppla solcellspanelerna och en växelriktare. Växelriktarens uppgift är att omvandla den likström som solcellerna producerar till växelström, som direkt kan användas i din fastighet eller skickas vidare ut på elnätet för försäljning.

 

Vad ingår inte i ett solcellspaket?

När du erhåller en offert av oss för din solcellsanläggning får du ett fast pris som innefattar allt material, arbetskostnader och det solcellspaket som du valt. Vi är tydliga med att specificera vad som ingår och vad det kostar, så att du kan vara säker på att det inte uppkommer några dolda kostnader på vägen. Om du använder dig av skatteavdraget för grön teknik så kan vi reducera totalpriset med 15 % direkt på din faktura.

 

Anlita oss för din solcellsinstallation

För att få ut maximal effekt av din solcellsanläggning kan du vända dig till oss på Rensolenergi för kostnadsfri konsultation. Vi kan hjälpa dig med projektering av ditt solcellsprojekt och även bistå dig med rådgivning då du ska välja solcellspaket. Rensolsenergi kan även erbjuda dig andra tjänster som exempelvis takbyte, som vi även kan göra i samband med solcellsinstallationer. Du kan använda formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök och få en gratis offert.

Vill du lära dig mer om solceller? Kontakta oss så kommer vi ut till dig!

Om du planerar att installera solceller kan du använda formuläret nedan för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi kommer ut på plats och ser över förutsättningar och möjligheter för din nya energilösning.